Home/ Levensstijl / Recepten
MAROKKAANSE VIS

Vis met Shermoula (=saus voor bij de vis) uit Marokko

Wat heb je nodig, voor 4 personen:
1 kg visfilets, met vel
flinke bos koriander
4 teentjes knoflook
1/2 -1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1/4-1/2 theelepel chilipoeder (naar keuze)
6 eetlepels extra virgin olijfolie ( van de eerste persing dus)
sap van 1 citroen of 3 eetlepels azijn

Zo maak je het:
Voor de shermoula (saus) alle ingredienten, behalve de vis, in de keukenmachine pureren.
(Shermoula is geschikt als saus bij ieder soort vis, gebakken, gegrild, gestoofd...maakt niet uit).

Marineer de vis 30 minuten in de helft van de saus- zet de rest apart.
Bak de vis in een grote koekepan met anti-aanbaklaag, bestreken met olie, bij een matige temperatuur.

Leg de filets erin met de velkant naar beneden en laat ze 8-10 minuten bakken of zo lang tot ze gaar genoeg zijn.
Keer ze eenmaal.

Schenk voor het opdienen de rest van de saus erover heen. Dien alles warm op.