Home/ Levensstijl / Recepten
SHASLIK


Benodigdheden :
1 kg lamsbout (zonder bot) -van de islamitische slager
1 en 1/2 dl olijfolie
zout en peper
wat paprikapoeder
4 gehakte uien
24 champignons
6 voorjaarsuitjes
vleespennen


Zo maak je het :
Snijd het vlees in dobbelsteentjes van 3 bij 4 cm.
Meng de olijfolie, zout, uien en paprikapoeder en marineer het vlees hierin zo'n 24 uur in de koelkast (wel afdekken).
Hou iets van de olijfolie achter voor de champignons.

Neem 6 blokjes vlees voor elke pen en prik ze aan de pennen. Gril ze 6 minuten, terwijl je de pen voortdurend omdraait.

Bak dan de champignons in olijfolie met peper en zout en gebruik ze als garnering.
Snijd tenslotte de voorjaarsuitjes in kleine stukjes en strooi ze rauw over de shashlik.

Lekker met pitabroodjes