Home/ Levensstijl / Recepten
RIJSTKOEK

Pittige rijstkoek

Benodigdheden:
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 theelepel verse tijm, gehakt
1 kleine rode paprika, in dunne ringen
1 kleine groene paprika, in dunne ringen
6 eieren, losgeklopt
zout en peper
60 gram gekookte rijst
3 el yoghurt
100 gram oude kaas

Bereidingswijze:
De ui en knoflook in de olijfolie fruiten.
Tijm en paprika toevoegen en alles nog 4-5 minuten zacht laten bakken.

De eieren met het zout en peper loskloppen.
Eerst de gekookte rijst aan het paprika-mengsel toevoegen en daarna de eieren.

De rijstkoek op matig vuur verhitten en af ten toe roeren tot de onderkant van de koek gestold is.
De yoghurt op de gedeeltelijk gestolde rijstkoek scheppen en de kaas erover strooien.
De koek onder een matig sterke grill zetten en heet en goudbruin laten worden.

Direct serveren.